Skip to main content

WZH en het Huygens festival 2024: Oude passies, levenslang vreugde

16 oktober 2024

Ook dit jaar heeft WZH Creatie Studio meegedaan met de Creatiewedstrijd van het Huygensfestival in Voorburg.

Premiere van ‘Oude passies, levenslang vreugde’

In september was de première van de film ‘Oude passies, levenslang vreugde’ voor de betrokken bewoners en medewerkers in de bioscoop van WZH De Strijp. De passies van drie bewoners en een medewerker staan in de film centraal en komen in drie minuten voorbij, de maximale lengte van de inzending.

Bekijk hier de film ‘Oude passies, levenslang vreugde’:

Creatieve samenwerking bij WZH

Sinds 2021 doet WZH Creatie Studio mee met de creatiewedstrijd van het Huygensfestival in de gemeente Voorburg Leidschendam. Gedurende al die jaren maakte WZH Creatie Studio creaties in samenwerking met bewoners en medewerkers van diverse woonzorglocaties van WZH. Het samen creatief werken geeft mensen de gelegenheid om tot expressie te komen in wie zij zijn en waar zij van genieten. Talenten en passies komen in beeld, en ook medewerkers delen in het genoegen om op deze manier samen te zijn als gelijkwaardige mensen onder elkaar.

Verbinding met de buitenwereld

De creaties hebben daarnaast het doel om mensen van buiten het verpleeghuis te laten zien dat mensen die in het verpleeghuis wonen een volwaardig leven leven. Zo draagt WZH Creatie Studio bij aan het omdenken van vaststaande beelden omtrent de verpleeghuiszorg, en slechten wij de muren opdat de wereld binnen het verpleeghuis en de wereld daarbuiten meer en meer op een waardevolle manier verbonden kunnen raken met elkaar.

Deel dit artikel