Skip to main content

Het Alzheimer Café

Dementie is een aandoening die niet alleen de persoon met dementie, maar ook diens omgeving diep treft. Het spreken met lotgenoten, het uitwisselen van ervaringen en het ontmoeten van deskundigen kan de drempel verlagen en lost veel vragen op.

Het Alzheimer Café is een lokaal trefpunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden.

Alzheimer Café bij u in de buurt

Het Alzheimer Café wordt op verschillende data en in verschillende plaatsen in de regio Haaglanden gehouden. De onderwerpen verschillen per Alzheimer Café. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film. Ook kunnen bezoekers ideeën, informatie en ervaringen met elkaar uitwisselen. Bekijk de activiteiten en programma's van een aantal Alzheimer Cafés in de regio Haaglanden

Meer tips en informatie over Alzheimer lees u op de website van Alzheimer Nederland.

Bère Miesen, grondlegger Alzheimer Café

Het eerste Alzheimer Café werd in 1997 in Leiden geopend. Inmiddels telt Nederland 230 cafés en wordt de formule van grondlegger Bère Miesen wereldwijd toegepast.Wie denkt dat iedereen met dementie in een verpleeghuis woont, vergist zich. Bijna zeventig procent van de mensen met deze aandoening blijft thuis met steun van partners, familie, buren en het Alzheimer Café.