Skip to main content

Burg. Waldeckstraat 80
2552 TX Den Haag
070 - 75 61 800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

prezo care keurmerkhouderslogo

Logo NOV-keurmerk

Logo NOV-keurmerk

WZH Nieuw Berkendael

 • 'Ze nemen hier de tijd voor me'

  'Ze nemen hier de tijd voor me'

 • 'Ik voel me hier thuis'

  'Ik voel me hier thuis'

 • 'Ze nemen hier de tijd voor me'
 • 'Ik voel me hier thuis'

WZH Nieuw Berkendael is een gespecialiseerd expertisecentrum dat zich richt op (jonge) mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel (NAH). 

Het expertisecentrum staat midden in de woonwijk Loosduinen in Den Haag en grenst aan een park. Op loopafstand is een winkelcentrum. De meeste cliënten bij WZH Nieuw Berkendael zijn tussen de 25 en 65 jaar. WZH Nieuw Berkendael biedt revalidatie, wonen en intensieve zorg aan mensen met NAH. Ook begeleiden wij mensen thuis (ambulante begeleiding). In ons expertisecentrum worden verschillende gespecialiseerde zorg- en behandelprogramma’s aangeboden.

Samen op zoek naar een zinvol bestaan

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) betekent dat er abrupt of sluipenderwijs een einde gekomen is aan het leven dat u gewend was. Samen met u, uw familie, kinderen en/of de partner zoeken we naar de mogelijkheden om een zinvol bestaan op te bouwen. Daarbij kijken we naar wat nog wel kan. We gaan op zoek naar een nieuwe manier van leven, maar wel een leven dat bij u past.

Een actief leven

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die in WZH Nieuw Berkendael woont, een zinvol leven kan leiden. WZH Nieuw Berkendael beschikt over een dagactiviteitencentrum met een uitgebreid activiteitenaanbod. U heeft een ruime keuze uit ons activteitenaanbod om tot een persoonlijk dagprogramma en een actief leven en zinvolle dagbesteding te komen. Dit kan variëren van creatieve tot werkgerelateerde activiteiten.

Naast de zorg en begeleiding van mensen met NAH, is WZH Nieuw Berkendael gespecialiseerd in revalideren en wonen voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis. Bij het aanbieden van zorg en begeleiding houden we rekening met de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt.

WZH is samenwerkingspartner in EENnacoma

WZH is onderdeel van het Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel. In 2015 is de start gemaakt met de ontwikkeling van een netwerk van instellingen die zich bezighouden met de zorg voor mensen met ernstig hersenletsel. Op 14 oktober 2016 is EENnacoma officieel opgericht. EENnacoma is een samenwerkingsverband van instellingen die zorg leveren aan patiënten met ernstig NAH en de onderzoeksgroep Niemand tussen Wal en Schip van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. Tot medio 2019 werd het netwerk ondersteund door Vilans, daarna door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON). Doel is om gezamenlijk te werken aan verdiepen en verbeteren van de zorg, zowel binnen de eigen instelling als op landelijk niveau.

Bekijk hier de wegwijzer voor mensen met een langdurig bewustzijnsstoornis.

Voor verwijzers

Expertisecentra voor laag volume, hoog complexe zorg (LVHC) doelgroepen

In opdracht van het ministerie van VWS is door KPMG-onderzoek uitgevoerd en vastgesteld dat voor een aantal Laag Volume Hoog Complexe Zorg (LVHC)-doelgroepen specifieke expertise, kennis en kunde nodig is om de kwaliteit van de zorg aan deze doelgroepen te borgen. Het gaat om cliënten met een complexe, specifieke, omvangrijke, intensieve zorgvraag binnen de WLZ zorg. Deze specialistische zorg wordt landelijk geboden binnen Regionale Expertise Centrum (REC) of een Doelgroep Expertisecentrum (DEC). Door een DEC en REC wordt zo veel mogelijk kennis en expertise over deze gespecialiseerde zorg gedeeld met andere aanbieders, instanties. Daarnaast wordt door deze expertisecentra outreachende zorg (link Wat doet het doelgroep expertisecentrum langdurige bewustzijnsstoornissen?) geboden. Voor de totstandkoming van expertise- en kenniscentra en verdere ontwikkeling van deze zorg is de Commissie Expertisecentra Langdurige Zorg (CELZ) ingesteld.

Expertisecentrum WZH Nieuw Berkendael biedt deze zorg aan twee doelgroepen:

Bij ons vindt u:

 • Zelfstandig wonen met NAH-begeleiding
 • Zorg bij verlaagd bewustzijn (coma)
 • Dagactiviteitencentrum NAH