Skip to main content

WZH Nieuw Berkendael

Specialistische zorg

WZH Nieuw Berkendael is gespecialiseerd in de zorg en begeleiding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en neurologische aandoeningen. Bij ons vindt u een plek waar u zichzelf kunt zijn en waar u zich snel thuis voelt.

Onze expertise:

Samen zorgen

Bij onze speciale woonafdeling voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis, staan uw eigen levensstijl en persoonlijke wensen centraal. Door gesprekken met mantelzorgers te voeren verdiepen we ons in uw leven om de zorg en behandelingen zo goed mogelijk af te stemmen.

U heeft een eigen appartement dat ingericht kan worden naar uw eigen smaak. Hierdoor voelt de omgeving overzichtelijk en vertrouwd. Het creëren van een thuis met persoonlijke spullen, bekende geuren, kleuren, geluiden en tastervaringen kan een positief effect hebben op het vinden van een evenwicht en comfort.

Een vast team van zorgmedewerkers, vrijwilligers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, een psycholoog, logopedist, diëtist, geestelijk verzorger en specialist ouderengeneeskunde werken met de mantelzorger samen om tot goede zorg en behandelingen te komen. Voor deze multidisciplinaire aanpak is de arts eindverantwoordelijk.

Het werken met een vast team en de samenwerking met de mantelzorger vergroot de aansluiting bij de persoonlijke levensstijl. Bovendien ondersteunt deze werkwijze de vertrouwensrelatie met u als mantelzorger. U wordt dagelijks geconfronteerd met de kwetsbaarheid van uw dierbare, maar ook met uw eigen kwetsbaarheid. Verschillende emoties wisselen elkaar af, van hoop, rouw en afscheid tot woede, angst en ontkenning.

Voor mensen met niet-responsief waaksyndroom, laagbewuste toestand en mensen met ernstige fysieke en cognitieve beperkingen biedt het complementair programma uitkomst. Hierbij staan het bevorderen van comfort en welbevinden van de deelnemer centraal. Hierin wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van klankschalen, etherische oliën, massage, beeld en geluid en Healing Touch.

Individuele benadering

Wij willen u helpen uw leven weer op te pakken. Hiervoor verdiepen we ons in uw achtergrond. Samen met u en uw familie proberen we erachter te komen wat voor leven u voorheen had. Daar willen we zoveel mogelijk op aansluiten. Hierbij gaan we voor het hoogst haalbare.

Wij leveren de zorg die nodig is, maar de manier waarop hangt af van uw levensstijl. Wij helpen bijvoorbeeld bij het opstaan, wassen en aankleden. Dit kan om 8 uur ‘s ochtends, maar misschien slaapt u liever uit. Dat kan natuurlijk ook. Deze individuele benadering geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor het aanbod van activiteiten, ontspanning en dagbesteding in ons Dagactiviteitencentrum.

Wij bieden een kansrijke omgeving die uitnodigt, maar tot niets verplicht. U maakt uw eigen keuzes. WZH Nieuw Berkendael ondersteunt en begeleidt waar nodig bij het maken van deze keuzes.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over de zorg van WZH Nieuw Berkendael of wilt u een rondleiding? Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in.