Skip to main content

WZH Schoorwijck

Seniorencomplex De Rietsangh

Zelfstandig in een ruim appartement wonen met ondersteuning van onze thuiszorgmedewerkers? Dat kan in het seniorencomplex De Rietsangh, gelegen naast WZH Schoorwijck.

U huurt het appartement van woningcorporatie WoonInvest en kunt een beroep doen op de thuiszorg en voorzieningen van WZH Schoorwijck.

De locatie

Het wooncomplex Rietsangh. De woningen bevinden zich aan de Zaagmolenstraat 2 t/m 92 te Leidschendam

Alle voorzieningen binnen handbereik

U kunt gebruikmaken van de voorzieningen van WZH Schoorwijck, zoals het Ontmoetingscentrum waar dagelijks allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Het Ontmoetingscentrum organiseert deze activiteiten en evenementen speciaal voor ouderen. Iedereen, ook buurtbewoners, zijn welkom. De overige diensten van WZH Schoorwijck zijn ook binnen handbereik, zoals de kapper, de pedicure en de manicure. In de kleine winkel kunt u uw dagelijkse kleine boodschappen kopen.

Het thuiszorgteam van WZH levert thuiszorg in seniorencomplex De Rietsangh. Professionals, zoals verzorgenden en verpleegkundigen, staan voor u klaar om u de helpende hand te bieden op vele terreinen. U kunt kiezen voor een zorgalarmering aan te vragen via de Woej.

De woningen

De seniorenwoningen zijn ideaal voor ouderen die zelfstandig willen wonen met de zekerheid van zorg en gemaksdiensten binnen handbereik. In de seniorenwoningen woont u zelfstandig en veilig met onze zorg en service. U huurt het appartement en betaalt voor uw woonlasten en levensonderhoud.

Er zijn verschillende typen appartementen. De appartementen zijn geschikt voor één of twee personen. De appartementen hebben drie of vier kamers met een riante woonkamer, keuken, badkamer en twee of drie slaapkamers. Alle woningen hebben een balkon.

Kosten

U huurt een woning vanaf € 586,- per maand. U betaalt tussen de € 53,- en € 100,- aan servicekosten. Huur en servicekosten betaalt u aan de woningcorporatie.

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 27.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 37.625 (prijspeil 2024). Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Contact en inschrijven

De minimum leeftijd is 65 jaar. U huurt het appartement van woningcorporatie WoonInvest. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070 - 756 16 00

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.