Skip to main content

Wonen voor mensen met langdurige bewustzijnsstoornissen (LBS)

Wanneer uw naaste na de Langdurige intensieve neurorevalidatie (LIN) niet volledig bij bewustzijn is gekomen, is het mogelijk om in WZH Nieuw Berkendael te komen wonen.

Het wonen bij WZH Nieuw Berkendael richt zich dan met name op kwaliteit van leven en comfort.

U heeft een eigen appartement dat ingericht kan worden naar uw eigen smaak. Hierdoor voelt de omgeving overzichtelijk en vertrouwd. Het creëren van een thuis met persoonlijke spullen, bekende geuren, kleuren, geluiden en tastervaringen kan een positief effect hebben op het vinden van een evenwicht en comfort.

Het werken met een vast team en de samenwerking met de mantelzorger vergroot de aansluiting bij de persoonlijke levensstijl.

Speciaal voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis en mensen met ernstige fysieke en cognitieve beperkingen biedt het complementair programma uitkomst. Hierbij staan het bevorderen van comfort en welbevinden van de deelnemer centraal. Hierin wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van klankschalen, etherische oliën, massage, beeld en geluid en Healing Touch.

Regionaal expertisecentrum LBS: chronische zorg voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis
WZH Nieuw Berkendael is een regionaal expertisecentrum (REC) voor mensen met een langdurige bewustzijnsstoornissen. Samen met andere zorgaanbieders zowel in de regio als landelijk, organiseren en ontwikkelen we structureel passende zorg voor mensen met langdurige bewustzijnsstoornis. Wij delen kennis en expertise met andere (zorg)organisaties, betrokken instanties, scholen en zorgprofessionals. Het verlenen van deze outreachende zorg is onderdeel van het regionaal expertisecentrum. Op deze wijze dragen we bij aan passende zorg, bij voorkeur binnen de regio van de cliënt/naasten.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over zorg bij verlaagd bewustzijn bij WZH? 

Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in.