Skip to main content

FIT & FUN: Dagbesteding bij WZH

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In uw eigen vertrouwde woning met uw eigen spulletjes. En u wilt actief blijven. Andere mensen ontmoeten. Meedoen aan ontspannende en leuke activiteiten. Kom dan kennismaken met het FIT & FUN-dagbestedingsprogramma van WZH voor ouderen (met of zonder indicatie).

Naast een flinke dosis plezier besteden we binnen het FIT & FUN-programma veel aandacht aan een gezonde leefstijl, bijvoorbeeld door lekker te bewegen en het geheugen te trainen. Dagbesteding kan u op deze manier helpen om zo zelfstandig mogelijk en gelukkig thuis te wonen. De Dagactiviteiten- en Ontmoetingscentra van WZH hebben allemaal hun eigen sfeer en specifieke activiteiten die zijn afgestemd op de deelnemers. Stap gerust eens binnen bij één van de Dagactiviteiten - of Ontmoetingscentra in Den Haag, Leidschendam - Voorburg en Zoetermeer.

Ontmoetingscentrum (zonder indicatie)

Op zoek naar gezelligheid? Het Ontmoetingscentrum is een plek waar u andere mensen ontmoet en kunt deelnemen aan diverse activiteiten. Hierbij kunt u denken aan beweging, geheugentraining en gezamenlijk koffiedrinken. U bepaalt zelf wanneer u komt, hoelang u blijft en of u deelneemt aan georganiseerde activiteiten.

Bent u mantelzorger? Dan is het Ontmoetingscentrum er ook voor u! Loop gerust eens binnen voor persoonlijk advies of informatie. Klik hier voor een overzicht van gespreksgroepen, informatiebijeenkomsten en andere activiteiten voor mantelzorgers.
Op zoek naar meer informatie als mantelzorger? Kijk dan op deze pagina voor mantelzorgers.

De Ontmoetingscentra van WZH zijn gratis toegankelijk en er is geen indicatie nodig. Kijk voor de activiteiten en openingstijden van het Ontmoetingscentrum bij u in de buurt op de pagina van de locatie van uw keuze.

Dagactiviteitencentrum (met indicatie)

U wilt actief blijven. Andere mensen ontmoeten. Meedoen aan ontspannende en leuke activiteiten. Maar u merkt dat u ouder wordt. Bijvoorbeeld doordat u wat minder goed ter been bent of af en toe dingen vergeet. Het Dagactiviteitencentrum biedt ondersteuning en begeleiding. Activiteiten worden in groepsverband georganiseerd. Aan de hand van het FIT & FUN programma is een afwisselend aanbod samengesteld gericht op plezier en geestelijke- en lichamelijke conditie. Samen met u kijken we op basis van uw wensen en ondersteuningsvraag welke activiteiten u wilt en kunt doen.

Voor deelname aan de dagbesteding in het Dagactiviteitencentrum heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo-beschikking krijgt u van de gemeente, de Wlz-indicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In het geval van een WLZ-indicatie betaalt u een eigen bijdrage, vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK-BZ). Afhankelijk van de beschikking of indicatie kan vervoer van- en naar het Dagactiviteitencentrum door WZH worden geregeld.

Wij helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie of beschikking.

Op zoek naar meer informatie als mantelzorger? Kijk dan op deze pagina voor mantelzorgers.

Afhankelijk van het inkomen betaalt u een eigen bijdrage, vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK-BZ).

Contact en informatie 

Wilt u meer informatie of een rondleiding? Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in.