Skip to main content

Kennisontwikkeling dementie

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van de zorg voor mensen met dementie. WZH werkt samen met verschillende partners om hier een bijdrage aan te leveren.

In het bijzonder met het lectoraat Urban Ageing en de partners binnen het samenwerkingsverband 'het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid Holland (UNC-ZH)'.

Lectoraat Urban Ageing

WZH werkt sinds 2018 samen met het lectoraat Urban Ageing van de Haagse Hogeschool. De samenwerking richt zich op de diverse vragen vanuit de locaties van WZH die er zijn rondom om thema's als dementie, meedoen op hoge leeftijd, vitaliteit, langer zelfstandig thuis wonen, en diversiteit in de stad. Gezamenlijk werken kenniskringleden, medewerkers van WZH en studenten aan deze thema’s.

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Mari Groenendaal is namens WZH verbonden aan het lectoraat Urban Ageing. Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met haar op.

Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid Holland

Het UNC-ZH is een academisch netwerk, welke zich sinds 2005 inzet voor de verbetering van de zorg voor kwetsbare en zorgafhankelijke mensen in verpleeghuizen. Gericht op wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht werken de Leidse Universiteit en tien zorginstellingen, waaronder WZH, hierin samen.

Kennisnetwerk Dementie

WZH participeert met 7 andere organisaties verspreidt over Nederland in het Kennisnetwerk Dementie. Het Kennisnetwerk Dementie wordt ondersteund door Vilans. WZH doet mee aan het kennisnetwerk dementie om samen leren en verbeteren op het gebied van dementie. Klik hier voor het interview met senior verpleegkundige Manon schook en bestuurder Patricia Huijbregts over onze deelname.