Skip to main content

WZH Vliethof

Welkom

Stijlvol wonen

De woonzorglocatie WZH Vliethof in Voorburg biedt luxe, comfort en moderne faciliteiten in een stijlvolle klassieke omlijsting. WZH Vliethof biedt een thuis aan circa 100 ouderen met dementie (minimaal zorgindicatie ZZP 5). Aan de bewoners wordt 24-uurs verpleeghuiszorg verleend.

Kleinschalig

WZH Vliethof heeft kleinschalige woongroepen van 8 à 10 bewoners met een vast zorg- en behandelteam. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer, terras en keuken, waar dagelijks vers wordt gekookt. Iedere bewoner heeft de beschikking over een royale gestoffeerde zit-slaapkamer met eigen badkamer. Deze zit-slaapkamer heeft standaard een bed en ruime wandkast. Verder kan de kamer naar eigen inzicht worden ingericht.

Zorg in stijl

Binnen onze kleinschalige zorg is het belangrijkste uitgangspunt dat bewoners zich thuis voelen en hun eigen stijl van leven zoveel mogelijk voort kunnen zetten in een nieuwe, beschermde omgeving. De zorg en de activiteiten in WZH Vliethof worden zo goed mogelijk afgestemd op persoonlijke wensen. Daarnaast worden in de salons, huiskamers en multifunctionele ruimtes activiteiten georganiseerd, passend bij de verschillende interesses van de bewoners. In het Grand Café kunnen optredens en diners worden verzorgd.

Bewegingsvrijheid

Bewoners hebben maximale bewegingsvrijheid binnen WZH Vliethof. Daarbij kunnen bewoners gebruik maken van de tuin, waarbij de veiligheid is gewaarborgd. De bewoner kan de weg naar de huiskamer gemakkelijk vinden, dankzij herkenbare kleuren, inrichting en uitgelichte herkenningspunten. Dynamische verlichting heeft een positieve invloed op de stemming en ondersteunt het dag- en nachtritme.

Tuin aan de Vliet

Vanuit de tuin en het Grand Café op de begane grond van WZH Vliethof is er vrij uitzicht op de Vliet en de langsvarende bootjes. De tuin biedt zintuigprikkeling, beleving, ontspanning en ruimte om te bewegen. De tuin is veilig en toegankelijk voor bewoners. De paden zijn geschikt voor rolstoelen. In het Grand Café kunnen bewoners en bezoekers genieten van een hapje en een drankje.

Oefenruimte

Op de tweede etage is een oefenruimte voor fysiotherapie te vinden. In de oefenruimte kunnen bewoners onder begeleiding oefeningen doen.