Skip to main content

WZH Carel van den Oever

Specialistische zorg

Mensen die meer intensieve zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij lichamelijke klachten hebben of vanwege dementie, hebben vaak behoefte aan een beschermde omgeving. In de WZH locatie Carel van den Oever bieden wij een veilige en beschermde woonomgeving waar wonen, welzijn en zorg onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunt u op verschillende manieren wonen:

Groepswonen met dementie

Mensen met dementie functioneren het beste in een veilige, beschermde en vertrouwde omgeving. Zij hebben behoefte aan structuur in hun leven. Met ‘groepswonen met dementie’ komt WZH aan deze behoefte tegemoet.

De groepswoning bevindt zich in een gedeelte van WHZ Carel van en Oever dat volledig is toegespitst op mensen met dementie. De groepswoning is zodanig ingericht dat u deze ervaart als een vertrouwde, huiselijke omgeving. Een plek waar u zich thuis voelt. In de sfeervolle huiskamer brengt u met uw medebewoners de dag door. U kunt er uw hobby beoefenen of deelnemen aan zinvolle activiteiten. U heeft uw eigen appartement waar u zich kan terugtrekken.

Een woongroep bestaat uit maximaal tien personen. Binnen deze groep krijgt u professionele zorg en persoonlijke aandacht. U voert samen een huishouding. De groep kookt samen, doet licht huishoudelijk werk en trekt veel samen op. Er worden spelletjes gedaan, tv gekeken, verjaardagen gevierd, boodschappen gedaan en er is altijd ruimte voor een praatje. U vormt samen met de groep en de begeleiders als het ware een gezin, waarin mensen met aandacht en respect met elkaar omgaan. Op die manier kunt u uw dagelijkse leven zo lang mogelijk voortzetten, ondanks de beperkingen die uw aandoening met zich meebrengt.

Uw begeleiders

Vertrouwde gezichten begeleiden u 24 uur per dag in een veilige, gezellige en huiselijke sfeer. U houdt zo veel mogelijk de regie over uw leven. De begeleiders ondersteunen u daarbij. Zij zijn ook de schakel naar uw familie of andere contactpersonen.

Uw familie

U bent 24 uur per dag verzekerd van persoonlijke aandacht en professionele zorg. Maar de inbreng van familie en andere mantelzorgers blijft heel belangrijk. Het is fijn als u binnen deze nieuwe woon- en leefomgeving dingen samen kunt blijven doen zoals bijvoorbeeld meehelpen met de verzorging, samen boodschappen doen of samen iets gezelligs doen. De begeleiders van de groepswoningen staan open voor uw wensen en ideeën.

Wonen met somatische zorg

In WZH Carel van den Oever kunt u (tijdelijk) wonen wanneer u intensieve verzorging en verpleging nodig heeft in verband met lichamelijke aandoeningen. Vertrouwde gezichten bieden u hier 24 uur per dag verzorging en persoonlijke aandacht. Naar behoefte maakt u gebruik van activiteiten op het gebied van ontspanning en zingeving.

Uw woning

U beschikt over een eenkamerappartement, voorzien van een kitchenette en een sanitaire ruimte (douche en toilet).

Uw begeleiders

De mensen die u verzorgen zijn professionals en deskundig op diverse terreinen van de zorgverlening. WZH werkt samen met een specialist ouderengeneeskunde. Deze specialist heeft naast zijn professie ook aandacht voor u als mens. Hij verdiept zich in uw dagelijks leven, de dingen die u prettig vindt om te doen en die belangrijk voor u zijn. Hij doet er alles aan om u in staat te stellen die dingen te blijven doen, ondanks uw lichamelijke beperkingen.

Garantwoningen

Bent u op zoek naar een zelfstandige woning in Den Haag in een leuke buurt met de zorg, service en het gemak van een verpleeghuis? Dan kunt u gaan wonen in één van de garantwoningen dicht bij WZH Carel van den Oever.

Hier vindt u informatie over deze garantwoningen.