Skip to main content

Leeratelier

In de leerateliers komen medewerkers, studenten en docenten uit zorg- en welzijnsector bij elkaar om samen te leren, inspiratie op te doen en kennis te delen op actuele thema’s. Op deze pagina vind je een overzicht van de leerateliers, de verslagen en de producten. De leerateliers worden georganiseerd in samenwerking met:

Logo's leeratelier

Leeratelier: Planet car

Geïnspireerd door de studenten Art of Caring die een periode een project hebben gedaan bij WoonZorgcentra Haaglanden werd het leeratelier Planet care georganiseerd vanuit de werkplaats sociaal domein Den Haag/Leiden. Studenten, docenten, professionals en onderzoekers uit zowel de sectoren zorg als welzijn gingen met elkaar op reis naar de toekomst, waar samenwerking een belangrijk element was.

Download hier het verslag van het Leeratelier en het studentenproduct. Download hier de presentatie van Arno Doornebosch van het UNCZH over Interprofessioneel samenwerken.

Het verslag Bearing of Caring van de studenten van de minor Art of Caring is op te vragen bij Mari Groenendaal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De video van de presentatie van Arno Doornebosch:

Leeratelier over ‘Gelijkwaardig contact’

Op donderdag 11 november organiseerde het lectoraat Urban Ageing (van De Haagse Hogeschool) samen met WZH vanuit de locatie WZH Transvaal het leeratelier Gelijkwaardig contact. Medewerkers, studenten, onderzoekers en docenten uit Zorg en Welzijn wisselden online met elkaar kennis en ervaringen uit over gelijkwaardig contact en betekenisvolle activiteiten.

Download hier het verslag van het Leeratelier en hier het magazine ‘Betekenisvolle Activiteiten’.

Foto Leeratelier

Leeratelier: Betekenisvol contact

Afstemmen op de ander en tegelijk in balans blijven met jezelf

Op 19 mei 2021 organiseerden we het leeratelier: Hoe maak je betekenisvol contact? Chrissy Ketler, kunstzinnig therapeut WZH en Esther Kroon, docent onderzoeker van De Haagse Hogeschool namen deelnemers mee in verschillende oefeningen. Tips en kennis van deelnemers werden gedeeld.

Foto Leeratelier

Leeratelier: Betekenisvol gesprek

Achterhalen wat betekenisvol is voor de ander in een gesprek

Op 9 juni 2021 organiseerden we een leeratelier waarin deelnemers geïnspireerd werden door een tafelgesprek met Gamze Fidan (Sociaal werker), Aad Onderwater (mantelzorger), Esther Kroon (docent De Haagse Hogeschool en onderzoeker lectoraat Urban Ageing) en Tim van Iersel (dementiedominee). Daarna was er de mogelijkheid om onderling kennis te delen wat belangrijke elementen zijn van betekenisvol gesprek.

Foto Leeratelier

Leeratelier: Wat is voor ouderen belangrijk? 

Werken vanuit wat voor ouderen belangrijk is, is het uitgangspunt van persoonsgerichte zorg

Op 30 juni tijdens het Leeratelier: Wat is voor Haagse Ouderen belangrijk? nam Lector Joost van Hoof de deelnemers mee in het onderzoek van De Haagse Hogeschool, lectoraat Urban Ageing naar seniorvriendelijke stad Den Haag. Bekijk hier de presentatie terug: