Skip to main content

Familie en vrienden

Samen koffie drinken, wandelen of even langskomen om een knuffel te geven. Deze activiteiten lijken klein, maar zijn van grote waarde. De interactie met familie, vrienden en andere mantelzorgers maakt het leven compleet. Mantelzorgers zijn onmisbaar bij onze zorg en de activiteiten.

De interactie met de mantelzorger begint al bij de eerste ontmoeting. U kent als geen ander de hobby’s, gewoonten, normen en waarden van uw partner, familielid, vriend of vriendin voordat hij of zij hersenletsel kreeg. Deze kennis helpt ons bij het leveren van goede zorg en bij het opstellen van een passend dagprogramma. Samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Om de eigen stijl van leven voort te zetten, speelt u een belangrijke rol.

Wij zijn er ook voor u!

Niet alleen de persoon met hersenletsel heeft te maken met een grote verandering in het leven. Ook u als partner, kinderen, familieleden of vrienden worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen. Het zorgen voor een ander is niet altijd gemakkelijk en bijvoorbeeld moeilijk te combineren met een betaalde baan.

Wij zijn er ook voor u. Of u nu behoefte heeft aan een ondersteuning en advies, ervaring wilt delen of behoefte heeft aan een luisterend oor, wij helpen u graag. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u informeren, adviseren en praktische oplossingen aanreiken. Regelmatig organiseren we mantelzorgavonden waarin u workshops kunt volgen, voorlichting krijgt en ervaring kunt delen. Familie, vrienden en andere mantelzorgers zijn op elk moment van de dag welkom.

Mantelzorgondersteuningsprogramma

Speciaal voor mantelzorgers hebben we het mantelzorgondersteuningsprogramma ontwikkeld. Het programma helpt u bij het verwerken van en omgaan met de nieuwe situatie. Na het volgen van de cursus heeft u meer inzicht in en kennis over de situatie van uw partner, familielid, vriend of vriendin en kunt u een goede balans vinden in de zorg en uw eigen activiteiten. Het ondersteuningsprogramma wordt gegeven door een senior verpleegkundige in samenwerking met psychologen.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over de specialistische zorg van WZH?

Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 756 16 00 of vul het contactformulier in.