Skip to main content

WZH Nieuw Berkendael

Doe mee aan onze activiteiten!

Wij vinden het belangrijk dat wanneer u in WZH Nieuw Berkendael woont, u een zinvol leven kunt leiden. Wij ondersteunen en begeleiden u hierbij. Een persoonlijk dagprogramma is een essentieel onderdeel hiervan.

In overleg met u en uw familie stellen we samen een gespecialiseerd dagprogramma op met individuele en/of groepsactiviteiten die bij u passen. Dit kan variëren van sport- en bewegingsactiviteiten, creatieve activiteiten tot werk gerelateerde activiteiten.

Dagactiviteitencentrum

In het Dagactiviteitencentrum kunt u meedoen aan een groot aantal activiteiten. Van voorlezen en muziek luisteren/maken tot taarten bakken en meedoen met de karaoke. Uw mening telt en we nemen uw ideeën zoveel mogelijk mee in de activiteiten.

Bij het organiseren van individuele activiteiten kijken we naar uw vaardigheden, kennis, opleiding en levenservaring. In het Dagactiviteitencentrum kunt u zichzelf ontwikkelen, verlegt u uw grenzen en prikkelt u uw zintuigen. Bij alles geldt dat u zelf bepaalt wat u wilt doen, want wij willen graag dat u zich goed voelt. Niets moet in WZH Nieuw Berkendael, maar er kan en mag veel.

Mantelzorgondersteuningsprogramma

Speciaal voor mantelzorgers hebben we het mantelzorgondersteuningsprogramma ontwikkeld. Het programma helpt u bij het verwerken van en omgaan met de nieuwe situatie. Na het volgen van de cursus heeft u meer inzicht in en kennis over de situatie van uw partner, familielid, vriend of vriendin en kunt u een goede balans vinden in de zorg en uw eigen activiteiten. Het ondersteuningsprogramma wordt gegeven door een senior verpleegkundige in samenwerking met psychologen.