Skip to main content

Garantwoningen Zilverlinde

De garantwoningen Zilverlinde liggen centraal in Den Haag-Leidschenveen. Op loopstand van winkelcentrum Den Haag-Leidschenveen en openbaar vervoer.

Kies dan voor Zilverlinde, een woonproject van WoonInvest in samenwerking met WZH. De appartementen zijn comfortabel en u woont hier zelfstandig. Als u wilt, kunt u gebruikmaken van zorgvoorzieningen.

De locatie

Het wooncomplex Zilverlinde. De woningen bevinden zich aan de Harriët Freezerhof 205-355 te Den Haag.

Alle voorzieningen binnen handbereik

Bij Zilverlinde is het comfortabel wonen. U kunt gebruik maken van verschillende voorzieningen in het aanpalende wooncomplex WZH Leilinde.

U woont hier zelfstandig en uw woning is voorzien van een alarmeringssysteem dat u eventueel kunt uitbreiden met een halsalarm. In noodsituaties kunt u met één druk op de knop om hulp vragen. U kunt desgewenst gebruikmaken van (thuis)zorg en andere diensten van WZH.

De woningen

Een project van 76 woningen voor 65-plussers met een berging en te huren parkeerplaats:

  • 49 tweekamerwoningen te huur voor € 619,01 kale huur (excl. servicekosten en zorgcontract) voor eenpersoonshuishoudens (met een maximaal bruto verzamelinkomen van € 24.075) of voor tweepersoonshuishoudens (met een maximaal bruto verzamelinkomen van € 32.675).
  • 14 tweekamerwoningen te huur voor € 737,15 kale huur (excl. servicekosten en zorgcontract) voor eenpersoonshuishoudens (met een maximaal bruto verzamelinkomen van € 23.725 - € 40.765) of voor tweepersoonshuishoudens (met een maximaal bruto verzamelinkomen van € 32.200 - € 45.014).
  • 13 drie/vierkamerwoningen te huur voor € 737,15 kale huur (excl. servicekosten en zorgcontract) voor tweepersoonshuishoudens (met een maximaal bruto verzamelinkomen tussen € 32.200 - € 40.024).

In Zilverlinde kunt u gebruikmaken van de volgende services en diensten:

  • Via de servicekosten: in al onze wooncomplexen worden de schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin geregeld.
  • Wonen met extra services: in Oeverrand I bieden we naast de basisservice extra services aan, zoals: personenalarm, een receptie, een restaurant, een activiteitenprogramma, verzorging, verpleging en begeleiding.

Kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 650 en € 879,66 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2022).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 27.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 37.625 (prijspeil 2024). Voor de huren boven de € 650,43 geldt een ander inkomen, resp. tussen de € 27.725-€ 46.699 en € 37.625 en € 52.671. Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt eventueel huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bij betalen.

Contact en inschrijven 

Als u in één van de garantwoningen van Zilverlinde wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 65 jaar. U huurt de woning van WoonInvest. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:

Telefoon: 070 - 75 61 600.

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.