Skip to main content

Garantwoningen Stokroos

De garantwoningen Stokroos bevinden zich in de groene bloemenbuurt Segbroek, vlakbij zee. Met de bus en tram kunt u alle kanten uit, ook naar het centrum van Den Haag of het strand van Kijkduin.

Het winkelcentrum aan het Savornin Lohmanplein is een kwartier lopen en u kunt ook de tram nemen. Dichterbij vindt u een diversiteit aan speciale winkels aan het Goudenregenplein.

De locatie

Het wooncomplex Stokroos heeft een prachtig aangelegde tuin. Afhankelijk van de ligging van uw woning kijkt u uit over de Stokroosstraat, Klaverstraat of de Rozenstraat.

De woningen bevinden zich aan de Stokroosstraat 3 t/m 15j te Den Haag.

De woningen

Het wooncomplex Stokroos heeft 85 huurwoningen, waarvan 74 tweekamerwoningen en 11 driekamerwoningen. De woningen hebben een zitkamer met (open) keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer met toilet en een inpandige berging. Er is parkeergelegenheid voor de deur.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type 2 en type 2E.

Type 2:

type 2 131042280

Type 2E:

type 2e 130806699

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden.

In al onze wooncomplexen worden schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin geregeld via betaling van servicekosten.

Kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2022).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent voor alleenstaanden een maximaal bruto verzamelinkomen van € 27.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 37.625 (prijspeil 2024). Voor een gering aantal woningen ligt de huurprijs boven de € 650,44 en mag het inkomen tussen resp. € 27.725 - € 47.699 of tussen de € 37.625 en de € 52.671 liggen. Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van Stokroos wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070-7561600

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.