Skip to main content

WZH Carel van den Oever

Garantwoningen Oeverrand I

De garantwoningen Oeverrand I liggen in het stadsdeel Escamp, een rustige woonwijk met veel groen.

De appartementen zijn comfortabel en u woont hier zelfstandig. Als u wilt, kunt u gebruikmaken van zorgvoorzieningen. Het winkelcentrum Ambachtsgaarde is een kwartiertje lopen van uw woning. Met de bus en tram kunt u alle kanten uit, ook naar het centrum van Den Haag of het strand van Kijkduin.

De locatie

Het wooncomplex Oeverrand I heeft een windstille binnentuin die wordt gedeeld met bewoners van de omliggende seniorenwoningen. Het wooncomplex beschikt over een speciale ruimte waar u, bijvoorbeeld op uw verjaardag, gasten kunt ontvangen en waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Er is ook een kleine bibliotheek.

De woningen bevinden zich aan de Zwaardvegersgaarde 162 t/m 278 te Den Haag.

Alle voorzieningen binnen handbereik

Bij Oeverrand I is het comfortabel wonen. U kunt gebruik maken van voorzieningen zoals een kapsalon, pedicure, levensmiddelenwinkel, restaurant, huisarts, fysiotherapie in het aanpalende wooncomplex WZH Carel van den Oever. De actieve bewonerscommissie organiseert voor de huurders allerlei activiteiten voor ontspanning en recreatie.

U woont hier zelfstandig en uw woning is voorzien van een alarmeringssysteem dat u eventueel kunt uitbreiden met een halsalarm. In noodsituaties kunt u met één druk op de knop om hulp vragen. U kunt desgewenst gebruikmaken van (thuis)zorg en andere diensten van WZH.

De woningen

Oeverrand I telt 55 tweekamerwoningen en vier driekamerwoningen met een inpandige berging. De appartementen liggen aan een binnen- of buitengalerij. De meeste woningen hebben een Frans balkon. Heeft u een scootmobiel? Dan kunt u deze veilig stallen, in overleg met de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) van de Gemeente Den Haag, in de daarvoor bestemde ruimte.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type 3 en type 3A.

Type 3:

Garantwoning Oeverrand I type 3

Type 3A:

Garantwoning Oeverrand I type 3A

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden.

In Oeverrand I kunt u gebruikmaken van de volgende services en diensten:

  • Via de servicekosten: in al onze wooncomplexen worden de schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin geregeld.
  • Wonen met extra services: in Oeverrand I bieden we naast de basisservice extra services aan, zoals: personenalarm, een receptie, een restaurant, een activiteitenprogramma, verzorging, verpleging en begeleiding.

De kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2022).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 27.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 37.625 (prijspeil 2024). Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt eventueel huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bij betalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van Oeverrand I wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070 - 756 16 00.

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.