Skip to main content

Wonen met NAH-begeleiding voor senioren

Kunt u door een lichamelijke beperking naar aanleiding van hersenletsel niet meer thuis wonen? WZH De Strijp is gespecialiseerd in wonen met zorg en begeleiding voor mensen vanaf 55 jaar met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Bij WZH De Strijp heeft u een eigen studio. Deze zijn tussen de 35 en 50 m2, hebben een eigen badkamer en toilet en zijn geschikt voor het gebruik van rolstoel en/of andere hulpmiddelen. U kunt uw studio naar eigen smaak inrichten. Wij zorgen ervoor dat de studio netjes verzorgd is wanneer u erin trekt, met gordijnen, een bed en linnenkast. In uw eigen appartement heeft u alle privacy die u wilt. Andere mensen ontmoet u in de gezellig ingerichte huiskamers en andere ontmoetingsruimtes.

Persoonlijk dagprogramma

Wij vinden het belangrijk dat u een zinvol leven kunt leiden. Een persoonlijk dagprogramma is een essentieel onderdeel hiervan. Bij ons wonen betekent dan ook deelnemen aan een met u opgesteld dagprogramma. Met behulp van een observatieperiode stellen onze specialisten dit samen met u op. Dit kan variëren van creatieve tot werkgerelateerde activiteiten. Dit wordt afhankelijk van uw situatie zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

Bij alle zorg en behandelingen die u krijgt, gaan we uit van uw persoonlijke wensen. We willen dat u meedenkt en ons vertelt wat u wel en niet wilt. Dit geldt voor de dagelijkse zorg en behandelingen, maar ook voor uw persoonlijke dagprogramma.

Zelfstandigheid

Zelfstandigheid vinden wij hierbij een groot goed. Alles wat u in het dagelijks leven nog zelf kunt doen, kunt u ook zoveel mogelijk zelf blijven doen. Bij ons leert u omgaan met uw beperkingen, we proberen vooruitgang te boeken en achteruitgang te voorkomen. U mag verwachten dat wij de gemaakte afspraken nakomen, anderzijds verwachten wij dit ook van u. Alleen door het samen te doen kan goede zorg geleverd worden.

Team van specialisten

24 uur per dag staat ons team van specialisten voor u klaar. Afhankelijk van uw zorgbehoefte krijgt u ondersteuning van een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog en een specialist ouderengeneeskunde. Samen met u en uw mantelzorgers kijken we wat u zelf kunt en wilt, en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over wonen NAH-begeleiding bij WZH? 

Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in.