Skip to main content

Wonen met NAH-begeleiding tot 65 jaar

WZH Nieuw Berkendael is één van de weinige Nederlandse specialisten in zorg bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor jongeren en volwassenen tussen de 18 en 65 jaar. Uw persoonlijke wensen, behoeften en zelfstandigheid vormen de basis van uw persoonlijke dagprogramma.

Bij WZH Nieuw Berkendael heeft u een eigen eenkamerappartement, ingericht naar uw eigen smaak, met uw eigen spullen en een eigen voordeur. Wij zorgen ervoor dat het appartement netjes verzorgd is wanneer u erin trekt, met gordijnen, een bed en linnenkast. In uw eigen appartement heeft u alle privacy die u wilt. Andere mensen ontmoet u in de gezellig ingerichte huiskamers, het Dagactiviteitencentrum en de Plaza, het huisrestaurant.

Persoonlijk dagprogramma

Wij vinden het belangrijk dat u een zinvol leven kunt leiden. Een persoonlijk dagprogramma is een essentieel onderdeel hiervan. Bij ons wonen betekent dan ook deelnemen aan een met u opgesteld dagprogramma. Met behulp van een observatieperiode, stellen onze specialisten dit samen met u op. Dit kan variëren van creatieve tot werkgerelateerde activiteiten. Dit wordt afhankelijk van uw situatie zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

Bij alle zorg en behandelingen die u krijgt, gaan we uit van uw persoonlijke wensen. We willen dat u meedenkt en ons vertelt wat u wel en niet wilt. Dit geldt voor de dagelijkse zorg en behandelingen, maar ook voor uw persoonlijke dagprogramma.

Zelfstandigheid

Zelfstandigheid vinden wij hierbij een groot goed. Alles wat u in het dagelijks leven nog zelf kunt doen, kunt u ook zoveel mogelijk zelf blijven doen. Bij ons leert u omgaan met uw beperkingen, we proberen vooruitgang te boeken en achteruitgang te voorkomen. U mag verwachten dat wij de gemaakte afspraken nakomen, anderzijds verwachten wij dit ook van u. Alleen door het samen te doen kan goede zorg geleverd worden.

Team van specialisten

24 uur per dag staat ons team van specialisten voor u klaar. Afhankelijk van uw zorgbehoefte krijgt u ondersteuning van een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog en een specialist ouderengeneeskunde. Samen met u en uw mantelzorgers kijken we wat u zelf kunt en wilt, en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over wonen met NAH-begeleiding bij WZH? 

Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in.