Skip to main content

WZH Vriendenfonds

Het WZH Vriendenfonds wil voor de cliënten van WZH projecten, activiteiten en aanschaf van materialen mogelijk maken, waar in principe geen reguliere financiering voor beschikbaar is. De Wlz, de Wmo en de zorgverzekeraars financieren behandeling en zorg, maar het invullen van bijkomende wensen hebben een positieve invloed op het welbevinden van de cliënt of kunnen aanvullend zijn op zorg. Het WZH Vriendenfonds heeft maar één doel en dat is de woon- en leefomstandigheden van cliënten van WZH te verbeteren, onder het motto van “vrienden maken het gezelliger”.

Doelgroep

Onze zorg is gericht op onderstaande doelgroepen, ongeacht de zorgvraag, de levensfase en waar men woont:

  • Een psychogeriatrische aandoening of beperking;
  • Een somatische aandoening of beperking, waaronder Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH);
  • Psychosociale problemen;
  • Een lichamelijke handicap.

Deze mensen kunnen zich in alle fases van de zorgvraag bevinden: van de niet pluis(thuis)fase tot aan een eigen leefstijlgroep of een opname in een woonzorgcentrum en over de hele keten die daartussen zit. Ons werkgebied beslaat ‘groot Den Haag’: Leidschendam-Voorburg, Den Haag, Rijswijk, Wateringen en Zoetermeer. Voor specifiek de NAH doelgroep komen cliënten vanuit heel Nederland.

Donaties en giften

De bestuursleden van Stichting WZH Vriendenfonds hopen hiervoor projecten te kunnen blijven steunen en zijn daarom op zoek naar vrienden die een bijdrage willen leveren. De donaties komen geheel ten goede van de cliënten van WZH. Uiteraard kunt u indien u daar prijs op stelt aangeven dat uw gift een specifieke bestemming krijgt in het fonds.

Steun het Vriendenfonds

Stichting WZH Vriendenfonds kunt u op verschillende manieren steunen:

  • Door jaarlijks een bedrag over te maken, kunt u vriend worden. U betaalt dan een vaste, jaarlijkse bijdrage die u zelf bepaalt. Deze bijdrage kunt u zelf overmaken op rekeningnummer NL22RABO3665287928 t.n.v. Stichting WZH Vriendenfonds te Den Haag.
  • Met een eenmalige bijdrage op bovengenoemd rekeningnummer kunt u de stichting steunen.
  • Het is mogelijk om het werk van de Stichting WZH Vriendenfonds op te laten nemen in uw testament of door middel van het schenken van een legaat. Als u meer wilt weten over nalatenschappen adviseren wij u om contact op te nemen met een notaris. Uw gift aan Stichting WZH Vriendenfonds is in principe aftrekbaar voor de belasting. De stichting heeft een ANBI status.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Stichting WZH Vriendenfonds dan kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden van de stichting. De contactgegevens van de bestuursleden zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van WZH. U kunt ook bellen naar 070-7561100 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..