Skip to main content

Trainingen en bijeenkomsten

Voor u als mantelzorger kan het prettig zijn om u meer te verdiepen in een bepaald onderwerp, nieuwe inzichten op te doen en ervaringen te delen met anderen. Binnen WZH worden verschillende trainingen, workshops en bijeenkomsten georganiseerd waar u als mantelzorger aan deel kunt nemen.

'Zin in mantelzorg'

Als mantelzorger of familielid van een cliënt van WZH is het soms prettig om ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast is het goed om stil te staan wat u bezielt in de zorg voor de ander, wat uw krachtbronnen zijn en hoe u grenzen kunt stellen.

Bij verschillende woonzorgcentra van WZH vindt daarom de gespreksgroep ‘Zin in mantelzorg’ plaats, bestaande uit vijf bijeenkomsten met als thema’s: kennismaking, bezieling, geven en ontvangen, verlies en levenseinde en krachtbronnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de geestelijk verzorger van het betreffende woonzorgcentrum.

Trainingen

Vanuit WZH Leren en Ontwikkelen worden trainingen georganiseerd voor vrijwilligers. Ook u als mantelzorger kunt hieraan deelnemen. De trainingen hebben de volgende thema’s:

  • Dementie
  • Fysieke belasting
  • Onbegrepen gedrag
  • Samenwerken
  • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
  • Grenzen stellen (NAH)

Mantelzorgers en vrijwilligers van buiten WZH zijn ook welkom bij de training 'Dementie' en 'Fysieke belasting'.

Hebt u vragen of wilt u zich inschrijven voor één van de trainingen? Stuur dan een e-mail naar onze Servicedesk P&O via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overige bijeenkomsten 

Vanuit onze Dagactiviteiten- en Ontmoetingscentra organiseren we regelmatig themabijeenkomsten, gespreksgroepen en workshops speciaal voor mantelzorgers. Ook het Alzheimer Café organiseert verschillende bijeenkomsten in de regio die wellicht interessant voor u zijn. In Leidschendam - Voorburg is een nieuw mantelzorgcafé 'MOM' gestart.