Skip to main content

WZH Carel van den Oever

Garantwoningen Toon van Hagen

De garantwoningen van Toon van Hagen bevinden zich in de wijk Escamp. Dit is een rustige woonwijk met veel groen.

Winkelcentrum Ambachtsgaarde is een kwartier lopen van uw woning. Met de bus en tram kunt u alle kanten uit, zoals naar het centrum van Den Haag of het strand van Kijkduin.

De garantwoningen van Toon van Hagen bevinden zich in de wijk Escamp. Dit is een rustige woonwijk met veel groen.

Winkelcentrum Ambachtsgaarde is een kwartier lopen van uw woning. Met de bus en tram kunt u alle kanten uit, zoals naar het centrum van Den Haag of het strand van Kijkduin.

De locatie

Het wooncomplex Toon van Hagen heeft een kleine binnentuin, waar u bij mooi weer van de zon kunt genieten. Alle woningen beschikken over een balkon. U kunt er in alle rust genieten van het prachtige uitzicht of een praatje maken met de buren. Het is er comfortabel wonen met in de buurt voorzieningen zoals een kapsalon, pedicure, levensmiddelenwinkel, restaurant, huisarts en fysiotherapie.

De woningen bevinden zich aan de Steenhouwersgaarde 69, flat 1 t/m 74 te Den Haag.

Voor ontspanning en recreatie kunt u gebruikmaken van een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond. De actieve bewonerscommissie organiseert voor de huurders allerlei activiteiten voor ontspanning en recreatie.

Alle voorzieningen binnen handbereik

Bij Toon van Hagen is het comfortabel wonen. U kunt gebruik maken van voorzieningen zoals een kapsalon, pedicure, levensmiddelenwinkel, restaurant, huisarts, fysiotherapie in het aanpalende wooncomplex WZH Carel van den Oever. De actieve bewonerscommissie organiseert voor de huurders allerlei activiteiten voor ontspanning en recreatie.

U woont hier zelfstandig en uw woning is kan voorzien worden van een alarmeringssysteem. In noodsituaties kunt u met één druk op de knop om hulp vragen. U kunt desgewenst gebruikmaken van (thuis)zorg en andere diensten van WZH.

De woningen

Toon van Hagen telt 74 tweekamerwoningen, bestaande uit een zitkamer met (open) keuken, een slaapkamer, een badkamer met toilet en een inpandige berging.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type A en type B.

Type A:

Garantwoning Toon van Hagen type A

Type B:

Garantwoning Toon van Hagen type B

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden.

In Toon van Hagen kunt u gebruikmaken van de volgende services en diensten:

  • Via de servicekosten: in al onze wooncomplexen worden de schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin geregeld.
  • Wonen met extra services: in Toon van Hagen bieden we naast de basisservice extra services aan, zoals: personenalarm, een receptie, een restaurant, een activiteitenprogramma, verzorging, verpleging en begeleiding.

Kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2022).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 27.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 37.625 (prijspeil 2024). Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking kunnen komen. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van Toon van Hagen wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070 - 756 16 00.

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.