Skip to main content

WZH Oosterheem

Voorzieningen voor mantelzorgers

Als mantelzorger vindt u het waarschijnlijk vanzelfsprekend om voor uw partner, vader, moeder of goede vriend of vriendin te zorgen. Wij weten dat het ook wel eens zwaar kan zijn.

Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan of de weg te vinden naar voorzieningen.

Het kan u als mantelzorger soms helpen om van een professional advies of tips te ontvangen. Ook een luisterend oor kan soms fijn zijn. WZH Oosterheem werkt daarom samen met professionele mantelzorgorganisaties in de regio Zoetermeer, waar u als mantelzorger terecht kunt:

ZoSamen

ZoSamen biedt gericht ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden in verschillende situaties, woonachtig in Zoetermeer. U kunt een beroep doen op het steunpunt mantelzorg voor het zogeheten mantelzorgcompliment. Ook kunt u bij ZoSamen terecht voor een luisterend oor, informatie, tips, cursussen en themabijeenkomsten van professionals.

Bekijk de website van ZoSamen

Mezzo

Mezzo is een landelijke vereniging welke opkomt voor mantelzorgers. U kunt Mezzo zien als de organisatie die alle mantelzorgorganisaties met elkaar verbindt. De website van Mezzo biedt brede informatie over onder andere wet- en regelgeving, financiën en het combineren van mantelzorg en werk.

Bekijk de website van Mezzo

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland is een informatievoorziening voor mensen die te maken hebben met dementie. Naast informatie vindt u op de website ook data van themabijeenkomsten georganiseerd in de regio Zoetermeer; het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café Zoetermeer is een maandelijks terugkerende bijeenkomst die u gratis kunt bijwonen.

Bekijk de website van Alzheimer Nederland