Skip to main content

Vacatures voor vrijwilligers

WZH is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb jij een hobby die je graag deelt met anderen of wil je graag jouw ervaringen vrijwillig inzetten? De profielen hieronder geven je een beknopte indruk van wat er allemaal te doen is bij WZH.

Huiskamer vrijwilliger

Je hebt oog voor een gezellige omgeving, dekt fluitend de tafel en draait je hand niet om voor het creëren van een huiselijke sfeer in de huiskamers van onze bewoners. Je pakt net even die werkzaamheden op die voor hen van groot belang zijn.

Beweegactiviteiten

Je houdt van de buitenlucht en bent graag in beweging! Vind je het gezellig om samen met iemand anders te wandelen of een tochtje te maken op een duo-fiets? Of sport en beweeg je liever binnen? Ook dat kan! Samen met onze cliënten bewegen wij op muziek, met de Nintendo Wii of doen wij andere beweegspelen.

Creatief

Je vindt het heerlijk om te knutselen, haken, schilderen of om spelletjes te doen. Je houdt van gezelligheid en vindt het leuk om anderen te helpen bij hun creatieve werk.

Koken

Sta je graag in de keuken en vind je het fijn om anderen in de watten te leggen met jouw kookkunsten? Onze bewoners proeven graag mee!

Groene vingers

Groeien dankzij jou de bloemen en planten mooier? Vind je het leuk om samen te tuinieren of om bloemstukjes te maken? Onze cliënten genieten enorm van de natuur binnen en buiten en zij zoeken een maatje om deze passie mee te delen.

Muzikale vrijwilliger

Je bent een echte muziekliefhebber. Je kent veel artiesten en nummers en draait het liefst de hele dag door muziek. Onze bewoners genieten graag met jou mee!

Geheugensteuntje

Hou je van taal, een spelletje of een puzzel? Ben je een sfeermaker en vind je het leuk om anderen te helpen? Dan ben jij het ‘steuntje’ dat wij zoeken om het geheugen van onze cliënten fit te houden!

Gastheer/-vrouw

Maak jij het anderen graag naar hun zin? Ben jij vriendelijk, attent en behulpzaam? Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken in onze dagactiviteiten- en ontmoetingscentra.

Gespreksmaatje

Je bent er graag voor een ander. Onder het genot van een kop koffie of thee praat je even bij. Dit kan over de dagelijkse dingen gaan, maar ook over diepgaande onderwerpen. Je biedt een luisterend oor.

Techneut

Je bent handig en technisch. In je vrije tijd ben je het liefst bezig met allerlei verschillende klussen. Van het vervangen van een lamp tot het verhelpen van een storing.

Thuismaatje

Kun je goed naar anderen luisteren en wil je iets betekenen voor ouderen met dementie of lichamelijke problemen die nog thuis wonen? Help onze cliënten met het ondersteunen van hun dagstructuur, het onderhouden van sociale contacten en biedt een luisterend oor.

Vrijwilligers in de wijk

Heb je nog een gaatje in jouw agenda om te gaan wandelen, een uitstapje te maken, gezellig een kopje koffie te drinken of een spelletje te doen met onze thuiswonende cliënten? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een maatje willen zijn voor onze cliënten in de wijk!

Vrijwilliger voor de bioscoop

In de locatie WZH De Strijp bevindt zich een bioscoop. Voor het begeleiden van de bewoners en voor het afspelen van een leuke film.

Vrijwilliger eten en drinken

Voor de locatie WZH Schoorwijck zijn we op zoek naar vrijwilligers die het fijn vinden om te helpen bij het eten en drinken. In WZH Schoorwijck wordt dit in buffet vorm aangeboden. Je helpt bij het dekken van de tafels, begeleiden van bewoners langs het buffet en bij het afruimen. Deze activiteit kan vindt ook plaats in het weekend. 

Voorzitter cliëntenraad  

Voor een van onze locaties zijn we op zoek naar een voorzitter cliëntenraad. Een cliëntenraad is een groep cliënten en mantelzorgers die opkomen voor de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten in een van de locaties van WZH.

WZH Activiteitenbank

Wil je iets voor een ander betekenen? Als vrijwilliger kan je individuele wensen van onze cliënten vervullen. Vertel ons jouw talent/aanbod en wij koppelen deze aan een wens van een cliënt. Hierdoor ontstaat er een perfecte match!

Studenten van ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool (social work) die invulling aan hun buitenuren/praktijkervaring willen geven binnen WZH, kunnen zich aanmelden via onderstaande contactgegevens.

Voor de locatie Oosterheem in Zoetermeer zijn wij op zoek naar de volgende vrijwilligers:

Vrijwilligers voor de huiskamer 

Vind je het leuk om kleine activiteiten in de huiskamer te doen, dan is dit misschien iets voor jou. Je kunt een praatje met de bewoners maken onder het genot van een kopje koffie, een spelletje doen, een krantje voorlezen, creatieve activiteiten, maar ook het samen naar muziek luisteren of muziek maken. Soms is het ook fijn om deze activiteiten individueel met een bewoner te doen.

Kookliefhebbers

Iedere dag wordt er, voor onze bewoners, vers gekookt. Vind je het leuk om helpen bij het koken voor een groep van 10-12 bewoners en kun je ook in de avond, dan is dit misschien een leuke activiteit voor jou.

Virtueel fietsen

Vind jij het leuk om een bewoner de gelegenheid te geven om op de virtuele fiets te fietsen, dan zijn wij op zoek naar jou.

Je zit samen met een bewoner voor een scherm dat verbonden aan een fiets. Je kunt de stad waar je in wil fietsen instellen. Dat is jou taak als vrijwilliger en natuurlijk het begeleiden van de bewoner.

Voor de locatie WZH Sammersbrug zijn we op zoek naar de volgende vrijwilligers:

Vrijwilligers die de bewoners willen begeleiden naar de kerkdienst. Deze vind iedere 2e donderdag van de maand om 11.00 uur plaats.

Voor de locatie WZH Prinsenhof zijn we op zoek naar de volgende vrijwilligers:

Vrijwilligers die kunnen helpen bij de begeleiding van bewoners van en naar de fysiotherapie. De fysiotherapie bevindt zich in dezelfde locatie, maar bewoners moeten hier naartoe gebracht worden en ook weer worden opgehaald. Het kunnen rijden met een rolstoel is wel een vereiste. Dit vindt op meerdere dagen van de week plaats tussen 9.00 – 12.00 uur. Het spreken van de Nederlandse taal is geen vereiste, je moet wel de naam van een bewoner en de afdeling kunnen lezen.

Interesse! 

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij WZH? Wij hebben verschillende vacatures voor vrijwilligers. Wil je  vrijblijvend bespreken wat jouw mogelijkheden zijn binnen WZH? Neem dan gerust contact op met Conny van Dam, Relatiebeheerder Vrijwilligers, via 06 - 22 44 21 39 of stel hier jouw vraag.