Skip to main content

WZH Bezuidenhout

Specialistische zorg

Mensen die meer intensieve zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij lichamelijke klachten hebben of vanwege dementie, hebben vaak behoefte aan een beschermde omgeving. Bij WZH Bezuidenhout bieden wij een veilige en beschermde woonomgeving waar wonen, welzijn en zorg voor mensen met dementie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

Groepswonen met dementie

Mensen met dementie functioneren het beste in een veilige, beschermde en vertrouwde omgeving. Zij hebben behoefte aan structuur in hun leven. Met kleinschalig groepswonen komt WZH aan deze behoefte tegemoet.

Het verbouwde WZH Bezuidenhout is zodanig ingericht dat u deze ervaart als een vertrouwde, huiselijke omgeving, een plek waar u zich thuis voelt. Samen met uw medebewoners brengt u in een vernieuwde huiskamer de dag door. U kunt er uw hobby beoefenen of deelnemen aan zinvolle activiteiten. U heeft uw eigen appartement waar u zich kan terugtrekken.

Een woongroep bestaat uit maximaal acht personen. Binnen deze groep krijgt u professionele zorg en persoonlijke aandacht. U voert samen met uw woongroep een huishouding en draagt hieraan binnen uw mogelijkheden bij. De groep kookt samen, doet licht huishoudelijk werk en trekt veel samen op. Er worden spelletjes gedaan, tv gekeken, verjaardagen gevierd, boodschappen gedaan en er is altijd ruimte voor een praatje. U vormt samen met de groep en de begeleiders als het ware een gezin, waarin mensen met aandacht en respect met elkaar omgaan. Op die manier kunt u uw dagelijkse leven zo lang mogelijk voortzetten, ondanks de beperkingen die uw aandoening met zich meebrengt.

Uw begeleiders

Vertrouwde gezichten begeleiden u 24 uur per dag in een veilige, gezellige en huiselijke sfeer. U houdt zo veel mogelijk de regie over uw leven. De begeleiders ondersteunen u daarbij. Zij zijn ook de schakel naar uw familie of andere contactpersonen.

Uw familie

U bent 24 uur per dag verzekerd van persoonlijke aandacht en professionele zorg. Maar de inbreng van familie en andere mantelzorgers blijft heel belangrijk. Het is fijn als u binnen deze nieuwe woon- en leefomgeving dingen samen kunt blijven doen. Bijvoorbeeld meehelpen met de verzorging, samen boodschappen doen of samen iets gezelligs doen. De begeleiders van de groepswoningen staan open voor uw wensen en ideeën.

Garantwoningen

Bent u op zoek naar een zelfstandige woning in Den Haag in een leuke buurt met de zorg, service en het gemak van een verpleeghuis? Dan kunt u gaan wonen in een garantwoning die dicht bij WZH Bezuidenhout ligt.

Hier vindt u meer informatie over deze garantwoningen.