Skip to main content

In beweging blijven

Onderzoek wijst uit dat blijven bewegen, ook voor ouderen met dementie een positief effect heeft op de gezondheid én de kwaliteit van leven. Bij WZH doen we er alles aan om cliënten daarbij te ondersteunen.

‘Bewegen is van alledag’ wordt weleens gezegd. Wij helpen u graag om in beweging te blijven door te ondersteunen in het dagelijks bewegen, zoals koken, het uitvoeren van huishoudelijke klusjes, persoonlijke verzorging of traplopen.

Tovertafel

Sinds 2015 beschikken meerdere woonzorgcentra van WZH over een Tovertafel. De Tovertafel is een speels product, speciaal ontwikkeld voor ouderen in de midden- tot late stadia van dementie. Lichtanimaties die geprojecteerd worden op een tafel stimuleren ouderen om te bewegen, individueel en met anderen.

Meer bewegen bij WZH

  • Zwementie: een maatschappelijk initiatief waarbij jongeren en studenten zwemmen met ouderen met dementie. Lees meer >
  • Braintrainer: De Braintrainer is een computer gericht op senioren, waarmee je concentratie, geheugen en visualisatie kunt trainen. Informeer ernaar bij het desbetreffende woonzorgcentrum.
  • Duofiets: de meeste woonzorgcentra van WZH beschikken over een Duofiets waar u samen op kunt fietsen. Informeer er naar via het servicepunt van het betreffende woonzorgcentrum.
  • FIT & FUN: Lekker bewegen en uw geheugen actief houden? Maak kennis met het FIT & FUN- programma, speciaal voor mensen met beginnende geheugenproblemen die thuis wonen.
  • Beweegtuin: WZH Prinsenhof en WZH Het Anker beschikken over een beweegtuin: een buitenruimte met toestellen waar ouderen oefeningen mee kunnen doen. Bewegen in de beweegtuin kan onderdeel uit maken van het behandelplan van bewoners.