Skip to main content

Bloemen vol sportgeschiedenis bij WZH

29 augustus 2024

Meerdere locaties van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) zijn recentelijk opgefleurd met prachtige bloemen die een bijzondere achtergrond hebben.

Deze bloemen stonden eerder langs de route van de Tour de France Femmes begin augustus en maakten deel uit van een indrukwekkend mozaïek ter ere van Mien van Bree, een pionier in het vrouwenwielrennen.

Eerbetoon aan Mien van Bree

In de jaren ’30 brak Mien van Bree barrières in een door mannen gedomineerde sport. Het mozaïek dat langs de route werd geplaatst, was een eerbetoon aan haar moed en vastberadenheid. Door deze bloemen in huis te halen, brengen de WZH-locaties niet alleen kleur en schoonheid binnen, maar ook een inspirerend stukje sportgeschiedenis.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.foto copy copy

Een verhaal van doorzettingsvermogen en gelijkheid

De kleurrijke bloemen worden door bewoners, medewerkers en bezoekers enthousiast ontvangen. Ze brengen een positieve sfeer en een verhaal dat herinnert aan de kracht van doorzettingsvermogen en gelijkheid in de sport. Dankzij deze symbolische toevoeging worden de geschiedenis en de dagelijkse zorg op een bijzondere manier met elkaar verbonden.

31

Deel dit artikel