Skip to main content

WZH als tweede zorgorganisatie in Nederland voorgedragen als Regionaal Expertisecentrum NAH+

3 oktober 2024

De locatie WZH Nieuw Berkendael is geëvalueerd door een visitatie met als doel een voordracht te behalen om als Regionaal Expertisecentrum NAH+ aangemerkt te worden.

De visitatie werd uitgevoerd door Certificatie in de Zorg. De visitator adviseert de Commissie Expertisecentra langdurige zorg om WZH - als tweede zorgorganisatie in Nederland - aan te merken als Regionaal Expertisecentrum NAH+.

Patricia Huijbregts, bestuurder: “We zijn trots op het behaalde resultaat van de visitatie, wat onze NAH+ zorg erkenning geeft. WZH Nieuw Berkendael zet zich al jaren in om cliënten met hun naasten te ondersteunen met deze gespecialiseerde zorg. De erkenning is een enorme stimulans voor de multidisciplinaire zorg- en begeleidingsteams om deze doelgroep de gespecialiseerde zorg en ondersteuning te blijven aanbieden en verder te participeren in de landelijke ontwikkeling”.

Het visitatieprogramma op 2 oktober door een auditor van Certificatie in de Zorg, omvatte gesprekken met onze professionals die betrokkenen zijn bij de gespecialiseerde zorg en behandeling aan NAH+. Zij hebben tijdens deze dag hun expertise gedeeld, vragen beantwoord en de auditor inzicht gegeven in de werkwijze van de kwalitatieve zorg en behandeling die geboden wordt.

Naast inzage in de benodigde beleidsdocumenten om de werkwijzen en procedures te borgen, was er een rondleiding op de afdeling, dagbesteding en behandelruimtes om een beeld te krijgen van het op de doelgroep afgestemde woon- en leefklimaat.

Aan het einde van de visitatie was de terugkoppeling van de visitator: “Er wordt een mooie brug gebouwd tussen wetenschap en de praktijk met behulp van de WOC van WZH Nieuw Berkendael. Bijzonder is de proeftuin ‘familieparticipatie en woonplezier’ omdat er veel informatie opgehaald wordt over hoe de cliënt/naasten de zorg ervaart, er meer samengewerkt kan worden en dat dit leidt tot het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. Complimenten voor het uitgebreide en gespecialiseerde aanbod van het DAC, waaronder het beweegprogramma.”

WZH in de kopgroep van het Expertisenetwerk NAH+

Met deze benoeming wordt WZH erkend als één van de landelijke koplopers op het gebied van expertise NAH+ en maakt deel uit van het landelijke Expertisenetwerk NAH+.

In deze vooraanstaande rol zal WZH ook andere organisaties binnen en buiten het netwerk ondersteunen om passende zorg te bieden aan mensen met NAH+ en ondersteuning van hun naasten.

Deel dit artikel